Hoe werken wij

Zinvol bezig zijn, het bieden van structuur en coaching op maat zijn de uitgangspunten bij de KunstWerkPlaats. Daarbij zijn gezelligheid en saamhorigheid natuurlijk ook heel belangrijk.

Structuur

Elke deelnemer komt op vaste dagdelen. We starten en eindigen op vaste tijden en bij elk dagdeel is altijd een vaste coach aanwezig. Zo bieden we zoveel mogelijk structuur. 

Coaching op maat

Elke deelnemer krijgt doorlopend coaching. Samen met de deelnemer stellen we een haalbaar plan op. In dat plan nemen het niveau en de kwaliteiten van de deelnemer een belangrijke plaats in.

Kennismaken?

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend te komen kijken of mee te doen. In een kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden. Daarna kun je twee keer vrijblijvend meedoen. In de tussentijd kan bekeken worden hoe de financiële bijdrage geregeld wordt.

Als je het contactformulier invult, maken wij een afspraak met je.

Vergoeding via de gemeente

Geregisseerde dagbesteding valt in veel situaties onder de WMO. Hiervoor kan een  vergoeding aangevraagd worden bij de gemeente. Samen met een medewerker van de gemeente worden de mogelijkheden besproken tijdens een ‘keukentafelgesprek’. Voor meer informatie over dagbesteding of het aanvragen van een keukentafelgesprek kun je contact opnemen met de gemeente waarin je woont.

Vanuit de KunstWerkPlaats kunnen we ondersteuning bieden bij het aanvragen en/of voeren van een keukentafelgesprek.

 

De KunstWerkPlaats in de praktijk

Jan* komt sinds een paar maanden bij de KunstWerkPlaats. Hier heeft hij weer een doel gevonden. En kan hij weer op zoek naar zijn kwaliteiten en interesses. Het is voor hem een goede (gedeeltelijke) invulling van zijn dag en het vermindert het gevoel van eenzaamheid en verveling. Jan over de KunstWerkPlaats: “Ik heb nu weer een reden om de deur uit te gaan. En nu kan ik eens een keer een praatje maken met iemand die mij begrijpt”.

 

Mia* : “Zonder de KunstWerkPlaats was ik allang weer opgenomen geweest. Er zijn drie dagen in de week dat ik mijn bed uitkom en me netjes aankleed; de twee dagen dat ik naar de KunstWerkPlaats ga en op zondag als mijn moeder op bezoek komt”.

* de namen zijn gefingeerd i.v.m. privacy

© 2023
Created by